En prins från bygden!

Det är många som känner till namnet på vår lilla ort; Ockelbo. Och det finns en väldigt självklar anledning till det. Det är nämligen så att vår prins, maken till Sveriges nästa regent, kommer från Ockelbo. Det har hört till ovanligheterna att kungligheter gifter sig med ”en person av folket”, men när det kommer till prins Daniel så är fallet precis så. Han är född och uppvuxen här på orten, och flyttade sedan till Stockholm där han höll på med gym och träffade då till slut kronprinsessan Viktoria.

Att detta hände har såklart gjort att vi här på orten har blivit lite extra rojalistiska och följer med spänning hur parets liv utvecklar sig. Det som är alldeles tydligt är att de är ett par som på ett perfekt och bra sätt representerar Sverige, och är det någon som till och med jag tycker mycket om så är det kronprinsessan Viktoria. De har dessutom fått ett barn tillsammans, Estelle, och det är med andra ord så att även hon kommer bli kronprinsessa den dagen Viktoria blir drottning i Sverige.

Det är alltid intressant och roligt att följa utvecklingen av kungafamiljen och att det har blivit lite rojalistiskt i vår ort tycker jag absolut inte gör något alls. Det är bara kul att människor kan samlas kring ett och samma ämne, och på så sätt kanske lära känna varandra ännu bättre! Det gör dessutom att vi som bor här känner en extra stolthet till orten, och vem vet, kanske är det så att detta giftermål har gjort att fler stannar kvar här i Ockelbo!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *