Information om Mobydalen

Platsen, eller området, som jag bor och är uppväxt i heter Mobydalen. Eller kanske närmare bestämt Ockelbo, men Mobydalen är en så tydlig markör för mig så har betytt mycket för mig och min uppväxt. Jag älskar Ockelbo, det är min stad, men det är Mobydalen som har gjort att jag stannar.

Mobydalen är ett område där livet verkligen florerar. Det handlar om lantlivet och det kulturella i det, för ni storstadsbor ska veta att det är långt ifrån bara i storstäderna som man kan uppleva kultur. Ska jag vara helt ärlig så kanske den svenska kulturen upplevs bäst på landsbygden och där är Mobydalen kronan på verket, en plats som är värd att besöka för alla som intresserade av kultur, historia eller bara ute efter en härlig stund och ett minne för livet. Allt det kan jag garantera er i Mobydalen.

Vad är det då som finns att uppleva i Mobydalen? Jo, det finns en passion för det kulturella, där musik, teater och konst är stora gemensamma nämnare som lockar människor till området. Visst är det så att utförandet är bra och viktigt, men när det kommer till själva essensen i det hela så kommer det alltid att handla om människorna som lever dessa delar, och det är i de här människorna som man hittar passion och känsla. På många sätt är Mobydalen en abstrakt gemensam människa som man längtar efter att umgås med.

Det har gjorts flera försök att uppmärksamma omvärlden om Mobydalens existens, bland annat har man försökt få till så att Lantmäteriet skulle satt ut områdets namn på allmänna kartor. Det har emellertid inte hänt, utan de har fått avslag på det varje gång. Dock tar det inte ifrån vad Mobydalen handlar om, och har ni inte varit på besök så kan jag verkligen rekommendera er det.