Lite Mobydalshistoria!

Det finns bra mycket mer att göra och lära sig i Mobydalen. Faktum är att det gamla bondesamhället har mycket att berätta om hur livet var på den ”gamla goda tiden”. Det som är än mer intressant är att det idag finns många som bor här i området som är fjärde- eller femtegenerationen på gårdarna, och de har sannerligen en mycket intressant historia att berätta.

Det som är så speciellt med den är att det inte går att läsa om det i de gamla historieböckerna. Visst är det så att böckerna täcker de stora penseldragen när det kommer till svensk historia, men de kan omöjligt beskriva hur det faktiskt var på unika platser och hur unika människor tänkte och tyckte. Det här är delar av den svenska historien som kanske är mest intressant, och den historien sitter i väggarna på byggnaderna och i orden återberättade generation för generation.

Det är en kulturell och historisk skatt som finns hos dessa människor, och vi måste se till att den historien berättas om och om igen, för annars kommer den att gå förlorad till slut, och det tror jag innerst inne att det inte är någon som vill. Vi måste trots allt känna till vår historia för att vi ska kunna ta oss vidare, och det är genom våra förfäder vi är där vi är idag, så vi måste hedra deras minne genom att bevara deras historier. En som är bra på att göra just det är den här herren, som visar er en del av vad som är hans släkts historia.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *