Min egen grillteknik

grillJag är sedan länge en stor fantast av att laga mat, och det bästa jag vet inom matlagning är att grilla. Anledningen till det är att variationsmöjligheterna är extremt stora. Många kanske nöjer sig med det enklaste, att tutta på lite kol och sedan grilla direkt på gallret. Faktum är att det finns så mycket att göra med grillen och grillandet. Jag ska ge er några av de exempel på det jag kan, och brukar göra när jag grillar, för det är bra mycket mer än att slänga upp en flintastek på ett galler och mest vänta.

Grilla med olika tillbehör
I vissa lägen som kommer det behövas tillbehör eller annan utrustning för att du ska lyckas med grillningen. Det går exempelvis alldeles utmärkt att använda sig av en rök, en fiskgrillare eller kanske en vanlig stekpanna. Allt går att ställa på grillen för att det ska bli ett bra resultat, men tänk på att temperaturen inte går att reglera på samma sätt, så ta det försiktigt när du använder tillbehören. Det går dessutom alldeles utmärkt att grilla grönsakspaket i folie, vilket är en bra idé då de inte bränns vid och att smakessensen bevaras i paketet.

Smaksätt med naturen
För att verkligen få maten att smaka grillat så kan man göra på ett sätt som är svårt att lyckas med på andra håll. Det går exempelvis alldeles utmärkt att lägga granris eller något väldoftande trä i grillen för att ge ditt kött den där extra doften eller smaken, så prova på att grilla med sådant som naturen kan ge dig, i själva elden. Mycket uppskattat brukar det vara hos min familj och vänner!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *