Sekelskiftesdagen – en höjdpunkt i Mobydalen

Vissa saker som görs i Mobydalen är roligare än andra. Det som många ser fram emot är den stora dagen som kallas Sekelsskiftesdagen, som helt enkelt handlar om att koka ihop allt som finns i Mobydalen och presentera det för människor som är intresserade. Det rör sig från allt mellan nutida konstnärers alster till historiska berättelser och upptäckter. Dessutom bjuds det under dagen på underhållning i form av musik, och givetvis finns det traditionell mat att äta på plats, speciellt den populära kolbullen.

Det är en tradition som har funnits länge här hos oss och det är imponerande varje gång de rullar igång med den här fantastiska dagen. Alla är välkomna hit och det finns något att göra för alla, där lekar förenas med upptäcktsfärder in i det gamla Sverige, som det en gång var. Dagen fungerar minst sagt som en hyllning till det som en gång var och påminner oss om att det inte alltid har varit lika lätt i Sverige som det är idag.

Det som jag speciellt minns är Sekelskiftesdagen 2011, som var väldigt välbesökt av mängder av människor. Det var omkring 500 som tog sig ut till Mobydalen och det är väldigt glädjande att se att det finns många som är intresserade av det som finns här. Förhoppningsvis för de budskapet vidare och berättar om platsen, så att fler ska kunna upptäcka Mobydalen. Här kan ni se första delen av tre från Sekelskiftesdagen 2008, så får ni en hyfsat bra inblick i hur det är.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *